Bedre beslutningsgrundlag med RealCare babysimulator

Babysimulatoren er datastyret via en lille computer i dens krop. Den kan derfor programmeres til 15 forskellige døgnrytmer og indstilles i tre sværhedsgrader. På den måde kræver den omsorg i døgnets 24 timer og simulerer de fysiske behov, et rigtigt spædbarn har. Det gør den meget livagtig og til et unikt pædagogisk værktøj.

 

Babysimulatoren bliver typisk brugt som et pædagogisk redskab, der kan bidrage til at skabe et oplyst beslutningsgrundlag for sårbare unge, der overvejer at blive forældre. Med babysimulatoren får de unge en mulighed for at prøve, hvad det vil sige at drage fysisk omsorg for et spædbarn. Simulatoren skaber med sine mange funktioner virkelighedsnære situationer, der tillader den unge at afprøve sine forestillinger om de første år af forældreskabet.

  

Den realistiske simulation, sammenholdt med det opsamlede data fra simulatoren, kan derfor bruges som et redskab i samtalen med unge om deres ønske om at blive forældre. Et forløb med babysimulatoren i kombination med kompetent vejledning fra sundhedspersonale, kan således gøre unge klogere på en babys behov, gøre dem bevidste om forældrerollen, og give dem en ide om, hvad det indebærer at blive forældre, og i sidste ende, om forældreskabet skal vælges til, -fra eller måske udskydes.

 

Babysimulatoren bør bruges etisk forsvarligt og med et informeret samtykke. Det vil sige, at den unge kvinde/de kommende forældre er informeret om formålet med forældretræningen og selv ønsker at indgå i forløbet med babysimulatoren.

 

Det skal desuden bemærkes, at simulationstræningen og de indsamlede data aldrig bør aldrig stå alene. Indsamlede data bør indgå som et pædagogisk redskab sammen med sundhedspersonalets øvrige viden og samtaler med den unge. Desuden bør simulationstræningen med babysimulatoren sammenholdes med livshistorie samt eventuelle vanskeligheder den unge/de unge har i øvrigt.

 

Har du brug for inspiration til et forløb, eller vil du vide mere om de praktiske erfaringer med brugen af babysimulatoren, kan du læse mere på sundhedsplejerske og familierådgiver Jette Bonde Schaarups webside: https://www.babysimulator.dk/ 

 

care-child